бишкоти Савоярди – 0,250кг
сирене Маскарпоне – 0,500кг
течна сладкарска сметана – 0,300л
пудра захар – 0,250кг
ликьор Амарето – 0,033л
прясно мляко – 0,500л
инстантно кафе /нес/ – 2 с.л.
какао хигроскопично – за поръсване и гарниране на тортата
Сметаната и захарта се разбиват, след което се прибавят Маскарпонето и амарето. Млякото се смесва с кафето.
Бишкотите се топят в кафето и се подреждат в тортена форма.
Кремът се разделя на две равни части. С първата част се намазват бишкотите, наредени вече във формата. Нарежда се втори ред бишкоти, след което се намазват с втората част от крема.
Така приготвената торта се оставя в хладилник при температура от 0-5 градуса за да стегне, след което се изважда от формата и се украсява /посипва/ с какаото.