500 гр течна сметана
1/4 чаша пудра захар
450 гр сирене маскарпоне, при стайна температура
300 гр бишкоти
500 гр боровинки (свежи, замразени или от боровинково сладко)
сок от 1 лайм, с 1 ч.л. мед разтворен в него
пресни листа мента за украса
В голяма купа разбийте сметаната с миксер на средна скорост, докато се сгъсти. Постепенно добавете захарта и разбивайте до меки върхове. Внимателно добавете маскарпонето и разбъркайте, докато се комбинират хубаво. Оставете настрани.
Разделете бишкотите на 2 половинки по ширина. В правоъгълна тавичка с размери 30 х 20 см подредете бишкоти с отрязаната страна нагоре. Полейте със сок от лайм, след което разстелете половината маскарпоне крем отгоре. После изсипете боровинките (може да им добавите още малко захар, според вкуса). Подредете втората половина бишкоти, намажете със сок от лайм, сложете и втората част маскарпоне крем. Покрийте съда и оставете в хладилника за 8 часа. При сервиране гарнирайте с пресни ментови листа и пресни боровинки.