![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
За палачинките (12-15 палачинки):
2 яйца
250 мл. газирана вода
125 мл. обикновена вода
125 мл. прясно мляко
300 мл. брашно (ако е необходимо се добавя допълнително 50 - 80 грама)
2 супени лъжици екстракт от ванилия
щипка сол
1 супена лъжица пудра захар
2 супени лъжици олио
За тирамису крема:
4 белтъка и 4 жълтъка отделно
4 + 4 супени лъжици пудра захар
1 чашка ром
500 гр. маскарпоне
какао за поръсване
Стъпка 1: Смесете съставките за палачинките и изпържете 15 палачинки.
Стъпка 2: Сложете жълтъците на водна баня заедно с 4 супени лъжици пудра захар и рома. С тел ги бийте, докато получите пухкав крем, след което го оставете да се охлади.
Стъпка 3: Докато се охлажда кремът от жълтъци, разбийте белтъците с 4 супени лъжици пудра захар. Бийте ги, докато се получи хубав сняг.
Стъпка 4: Смесете сиренето маскарпоне с крема от жълтъци и ги разбийте до хомогенна смес. След това добавете разбитите белтъци и объркайте внимателно с шпатула, за да се съединят хубаво.
Стъпка 5: Съединете палачинките, като ги мажете с крема една по една, поръсете с какао върху последната и оставете в хладилник за около 5 часа.
Стъпка 6: Поднесете!
СЪВЕТ: За по-автентичен тирамису вкус може да добавите малко кафе в крема, тестото за палачинки, или да поръсите тортата с кафе.