Тирамисуто ми беше любимата торта, но след като вкусих тази не признавам вече друга, а колко е лесна за приготвяне за минутки става

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тирамисуто ми беше любимата торта, но след като вкусих тази не признавам вече друга, а колко е лесна за приготвяне за минутки става
Тирамисуто ми беше любимата торта, но след като вкусих тази не признавам вече друга, а колко е...
259343
Тирамисуто ми беше любимата торта, но след като вкусих тази не признавам вече друга, а колко е лесна за приготвяне за минутки става
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Можете да приготвяте тази торта всеки ден! Всички съставки в нея са достъпни, а приготвянето й не изисква много време. Рецептата е вдъхновена от италианската кухня и със сигурност ще допадне на всеки вкус, дори и най- капризния!

Не се колебайте, а я направете още днес! Зарадвайте семейството и близките си с неповторим десерт!

 

Необходими съставки:

За крема:

Захар – 1 чаша

Яйце – 1 брой

Пшенично брашно – 1 супена лъжица

Прясно мляко (топло) – 1 чаша

Картофено нишесте – 1/2 супена лъжица

Краве масло – 200 грама

 

Основа за тортата:

Бисквити – 420 грама (55 броя)

 

За декорация:

Какао

 

Как да си я приготвите:

За крема: разбийте захарта с яйцето.

Добавете брашното, топлото мляко и нишестето. Сложете на котлона, като разбърквате непрекъснато на слаб огън, докато се получи гъст крем. Оставете да изстине и добавете маслото, а след това разбийте с миксер. Сложете в хладилник.

Подредете бисквитите във формата, най-добре е да бъде правоъгълна, в 5 слоя по 11 броя. Намажете всеки слой с крем. Най-отгоре поръсете готовата торта с какао през цедка. Опитайте я след 3 часа, но не и преди това.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft