Печената тиква си е традиция в студените зимни дни, но дали ще ви хрумне да я използвате за направата на някой вкусен сладкиш с тиква ? Точно това ви предлагаме да опитате днес - вкусна бисквитена торта с печена тиква , която ще ви накара да забравите всички други варианти на бисквитената торта. Нежна, вкусна, топяща се в устата - това е тази бисквитена торта с тиква и орехи :
Бисквитена торта с тиква и орехи
Продукти:
1,5 кг добре узряла тиква„
2 ч.ч.захар
1 пак.бисквити
1 ч.ч.счукани орехи
сметана
по желание - кокосови стърготини
Приготвяне:
От предната вечер нарежете тиквата на кубчета и я сложете в тенджера, засипете със захарта и захлупете с капака.
На следващия сложете вода в тенджерата, да покрие тиквата, и я оставете да се свари до готовност. Сварената тиква прецедете и намачкайте с вилица (може и уред за пюре).
Добавете начупените бисквити и орехи. Разбъркайте много добре. Поставете сместа на равен пласт във форма с пръстен или тавичка и отгоре намажете с разбитата сметана.
По желание украсете с кокосови стърготини или настърган шоколад.