Тиролска салата
22 Май 2014
36266
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сварете твърдо яйцата и ги нарежете на полумесеци. Изрежете кората на парчетата хляб и ги нарежете на кубчета. В тиган с малко олио запържете парчетата хляб от двете страни. Прехвърлете ги на салфетка, за да попие излишната мазнина.
Измийте и подсушете листата на салатата. Нарежете я и прехвърлете в чиния за сервиране. Добавете яйцата, прошутото/шунката, маслините, нарязаните репички и кубчетата хляб.
Пригответе соса: в малък съд смесете балсамовия оцет и зехтина. Чесъна нарежете ситно и го прибавете. Подправете със сол и черен пипер.
С приготвения сос залейте салата и поръсете отгоре пармезана.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари