Страхотен вкус, невероятен аромат, деликатна текстура, оригинална глазура - всичко това се комбинира в този Кекс Ореховка , направен от най-простите съставки. Този десерт ще бъде чудесно допълнение към сутрешната ви чаша кафе или ще служи като обилна и вкусна закуска на работа.
Кекс Ореховка
Необходими продукти за форма с размери 29 см х 39 см:
Тесто:
- 6 белтъка;
- Шипка сол;
- 250 г масло;
- 200 г пудра захар;
- 1 супена лъжица ванилова захар;
- 250 г смлени орехи (може и лешници);
- 150 г брашно.
Глазура:
- 6 жълтъка;
- 300 г пудра захар.
Приготвяне:
Разбийте белтъците с щипка сол до твърди връхчета. Маслото се разбива с пудрата захар и ваниловата захар до получаване на бяла хомогенна маса. Докато продължавате да разбивате маслото, добавете в купата смлените орехи и след това брашното.
Снимка: dzen.ru
Внимателно добавете разбитите белтъци в тестото. Разпределете тестото равномерно върху тава, застлана с хартия за печене.
Снимка: dzen.ru
Печете ядковия сладкиш на 180°C за 20 минути.
За да приготвите оригиналната глазура, разбийте жълтъците с пудрата захар и разпределете равномерно върху още горещия кекс.
Снимка: dzen.ru
Оставете сладкиша докато изстине напълно и стегне глазурата. Нарежете ореховия кекс на порции и сервирайте.
Снимка: dzen.ru
Да ви е сладко!
Снимка: dzen.ru
Заглавна снимка: колаж "За Жената"