Това е доматената манджичка на баба, в която сме луди от деца
Предлагаме ви рецептата за доматената манджичка на баба. Лесна, евтина и много вкусна, тя никога не може да омръзне.
Идеална вкусотия за всеки ден е тази доматена манджичка на баба
Трябват ни един литър доматен сок, четири яйца, 150 грама сирене, една голяма глава лук, две скилидки чесън, една лъжичка захар, чубрица, магданоз за поръсване, две чорбаджийски чушки, черен пипер, сол на вкус.
Първо трябва да си вземем един по-дълбок съд и в него да загреем малко олио. След това поставяме нарязания на полумесеци лук и го запържваме до омекване. Към края на запържването поръсваме захарта и така лукът се карамелизира хубаво.
След това наливаме вътре доматения сок и го варим, докато се сгъсти. Малко преди да се сгъсти напълно, прибавяме и нарязания на ситно чесън. Поръсваме си с чубрица, черен пипер и сол на вкус като хубаво разбъркваме манджата.
След това слагаме вътре и натрошеното сирене, чукваме си и яйцата, и слагаме капака на тенджерката, за да се задуши вкусотията за около 3-4 минутки.
След като махнем ястието от котлона, го поръсваме с предварително нарязания на ситно пресен магданоз и добавяме към него чорбаджийските чушлета. Те могат да са ситно нарязани вътре или да си ги хапваме отделно с манджата.
Супер евтина, супер лесна и супер бърза е тази доматена манджичка на баба, но пък е нещо невероятно за сетивата. Толкова е апетитна и разяждаща, че може да ядете още и още. И изобщо не пречи, защото е много лека и свежа.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!