Това е любимата закуска на цялото семейство- друго си е да започнеш деня с една вкусна енергийна бомба

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е любимата закуска на цялото семейство- друго си е да започнеш деня с една вкусна енергийна бомба
Това е любимата закуска на цялото семейство- друго си е да започнеш деня с една вкусна енергийна...
6686
Това е любимата закуска на цялото семейство- друго си е да започнеш деня с една вкусна енергийна бомба
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кой не ги обича и малки и големи не могат да издържат на това изкушение, а какво по- хубаво от това вие да им ги приготвите и да започнете деня си прекрасно с тях

Понички - винаги вкусно, но ако са пълни,  двойно повече. Ябълки - един от най-достъпните плодове , особено през есенния сезон. Сладко-кисел вкус перфектно допълва буйното тесто с перфектния баланс на продуктите.

Не можете да отрежете ябълките, тогава просто ги настържете. Когато ги поръсите със захар, добавете малко канела , кардамон или ванилия - това ще бъде още по-вкусно и по-ароматно !

 

съставки

прясно мляко 200 ml

вода 200 ml

масло 100 g

Слънчогледово масло 50 ml

Яйце1 брой

сол 1 ч.л.

захар на вкус

мая 11 g

Пшенично брашно 1 кг

 

подготовка

Пресейте брашното, разбъркайте с мая. Комбинирайте с топла вода, яйцето, солта и, ако желаете, захарта, леко разбъркайте. Изсипете сместа в брашното.
Добавете затопленото мляко и леко охладеното разтопено масло. Разбърквайте постепенно с 50 ml слънчогледово масло.

понички
Направете тестото на топка, оставете то да втаса малко. Завийте го с памучна кърпа и оставете, докато тестото расте 2-2,5 пъти.

Изплакнете ябълките, обелете ги, извадете ядрото, нарежете на малки кубчета, сложете в купа

Разделете тестото на парчета , направете малки тънки питки и в средата на половината от тях, сложете ябълки, поръсете със захар и покрийте с втората половина както е показано на снимките. Нарежете в формичка на поничка с помощта на чаша . От остатъците от тестото можете да направите повече понички.

пържени мекички с ябълка

пържени мекички с ябълка
В дълбок тиган или тенджера, загрявате рафинираното масло . Покрива се и се запържва при средна температура до златисто кафявопържени мекички с ябълка
Извадете с лъжица и поставете върху хартиени кърпи, за да попият мазнината

пържени мекички с ябълка

Готовите понички могат да бъдат поръсени с пудра захар. Сега ги комбинирайте с чай, кафе или домашно приготвен сок - всичко ще бъде еднакво вкусно. Не забравяйте да готвите тези вкусни понички и да споделите рецептата си с приятели!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft