Пържени тиквички в салата? Защо не. Салатата е изненадващо лека и питателна в същото време. Комбинацията от тиквички с домати, ароматни зеленчуци и чесън е повече от успешна, всички ще я харесат.
Пилешките яйца могат да бъдат заменени с пъдпъдъчени: 5-6 пъдпъдъчи яйца за това ястие ще бъдат достатъчни. Пригответе ги за 4-5 минути. За дресинга на салатата използвайте заквасена сметана с масленост 10-15% или пълномаслено гръцко кисело мляко без добавки
Съставките
тиквички 500 грама
домат 3 бр.
яйце 3-4 бр.
чесън 1 глава
магданоз 0,5 връзка
Заквасена сметана 150 грама
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Слънчогледово масло 2 супени лъжици
Подготовка
Измийте тиквички, нарежете ги на кръгчета с дебелина до 5 мм. Сварете яйцата.
Сложете тиквичките в тиган с горещо масло. Изпържете от двете страни. Готовите тиквички се слагат върху чиния, покрита с хартиена кърпа, за да се премахне излишното олио по тях
Когато тиквичките се охладят, нарежете наполовина, поставете ги в салата.
Добавете домати и охладените варени яйца към тиквичките, нарязани на филийки. Нарежете още лук, магданоз и чесън и добавете в салатата.
Изсипете заквасената сметана, сол, черен пипер на вкус и сервирайте веднага.
Насладете се на лятното изобилие от пресни зеленчуци, заедно с рецептите ни ! Ако ви хареса това ястие, разкажете за рецептата на вашите приятели, те ще ви бъдат благодарни!