Това е любимата ни закуска на всички вкъщи, децата я обожават, мъжа ми яде в неограничени количества, а аз едва се сдържам

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е любимата ни закуска на всички вкъщи, децата я обожават, мъжа ми яде в неограничени количества, а аз едва се сдържам
Това е любимата ни закуска на всички вкъщи, децата я обожават, мъжа ми яде в неограничени...
25375
Това е любимата ни закуска на всички вкъщи, децата я обожават, мъжа ми яде в неограничени количества, а аз едва се сдържам
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Баба ме научи да я правя. Икономична рецепта за плитка с извара за тези, които не са особено големи любители на сиренето!

Питките с извара могат безопасно да бъдат наречени класически печива.

Меки и пухкави, сладки и невероятно вкусни! Такъв деликатес би могъл би ви е познат от детството.

Сега е времето да зарадвате вашите деца с деликатес от извара, която е толкоз полезна за тялото. Предлагаме ви рецепта, която по наше мнение, е много успешна. Вижте колко е апетитна и вкусна!

Преди да изпечете плитката с извара, бихте могли я намажете с жълтък и да я поръсите с малко захар, за да образува карамелена коричка. Сервирайте вкусната плитка с чай или кафе сутрин. Тя е много вкусна и полезна! Така че не забравяйте да си запишете рецептата!


Необходими съставки:


Пшенично брашно – 500 грама
Прясно мляко – 250 мл
Краве масло – 100 грама
Захар – 6 супени лъжици
Мая – 30 грама
Сол – 1 щипка
Извара – 500 грама
Яйце – 1 брой

 

Начин на приготвяне:


Маята и 2 супени лъжици захар изсипете в топлото мляко и ги оставете за 25 минути. Добавете ги към пресятото брашно, омекналото масло и щипката сол. Замесете тесто. Разделете тестото на половина и разточете всяко парче с дебелина 2 см.

Смесете изварата с останалата захар и едното яйце. Поставете изварата върху тестото, краищата на което следва да бъдат прещипани. Оформете, както е показано на снимката, като добре затворете ръбове. Оставете получената плитка 20 минути, покрита с чиста кухненска кърпа. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути. Готово!

Преди да изпечете, бихте могли да намажете с жълтък и да поръсите с малко захар, за да образува карамелена коричка. Сервирайте с вкусен чай или кафе. Това печиво е толкова вкусно!
 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft