Баба ме научи да я правя. Икономична рецепта за плитка с извара за тези, които не са особено големи любители на сиренето!
Питките с извара могат безопасно да бъдат наречени класически печива.
Сега е времето да зарадвате вашите деца с деликатес от извара, която е толкоз полезна за тялото. Предлагаме ви рецепта, която по наше мнение, е много успешна. Вижте колко е апетитна и вкусна!
Преди да изпечете плитката с извара, бихте могли я намажете с жълтък и да я поръсите с малко захар, за да образува карамелена коричка. Сервирайте вкусната плитка с чай или кафе сутрин. Тя е много вкусна и полезна! Така че не забравяйте да си запишете рецептата!
Необходими съставки:
Пшенично брашно – 500 грама
Прясно мляко – 250 мл
Краве масло – 100 грама
Захар – 6 супени лъжици
Мая – 30 грама
Сол – 1 щипка
Извара – 500 грама
Яйце – 1 брой
Начин на приготвяне:
Маята и 2 супени лъжици захар изсипете в топлото мляко и ги оставете за 25 минути. Добавете ги към пресятото брашно, омекналото масло и щипката сол. Замесете тесто. Разделете тестото на половина и разточете всяко парче с дебелина 2 см.
Смесете изварата с останалата захар и едното яйце. Поставете изварата върху тестото, краищата на което следва да бъдат прещипани. Оформете, както е показано на снимката, като добре затворете ръбове. Оставете получената плитка 20 минути, покрита с чиста кухненска кърпа. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути. Готово!
Преди да изпечете, бихте могли да намажете с жълтък и да поръсите с малко захар, за да образува карамелена коричка. Сервирайте с вкусен чай или кафе. Това печиво е толкова вкусно!