Това е любимият ми сос от френската кухня, придава на всяко ястие неповторим и изискан вкус, а колко лесно се прави само

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е любимият ми сос от френската кухня, придава на всяко ястие неповторим и изискан вкус, а колко лесно се прави само
Това е любимият ми сос от френската кухня, придава на всяко ястие неповторим и изискан вкус, а...
172803
Това е любимият ми сос от френската кухня, придава на всяко ястие неповторим и изискан вкус, а колко лесно се прави само
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сос “Тартар” е изискан сос от френската кухня. Той е доста популярен в света благодарение на вкусовите си качества и лесната технология на приготвяне.

Ако ще готвите риба, то по-добър сос към нея от тартар, няма да откриете. Също така той идеално подхожда за морски дарове, месни и зеленчукови ястия. Този дресинг ще превърне обикновената храна от обичайните съставки в изискано блюдо.

Ние ви предлагаме да се научите как да приготвите този сос у дома. Има доста различни варианти в неговата подготовка, но ние представяме на вашето внимание една класическа френска рецепта.

Приготвяне на сос “Тартар”

Необходими продукти:

. 2 варени яйца
. 2 сурови жълтъка
. 1 чаена лъжичка зехтин
. 1 супена лъжица ситно нарязан зелен лук
. 50 грама кисели краставички
. 1 супена лъжица горчица на прах
. 120 грама сметана
. 1/2 лимон
. копър, сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:
1. Почистете сварените яйца и отделете белтъците от жълтъците. Поставете в купа сварените яйчни жълтъци и ги смесете със суровите. След това добавете горчица на прах и старателно разбъркайте всичко до получаване на хомогенна смес.

2. При непрекъснато разбъркване, добавете зехтина. Добавете постепенно нарязаните на ситно краставици, копър, лук и сварените яйчни белтъци.

3. Добавете сметаната, продължавайки да разбърквате. В края изсипете сока на половин лимон и окончателно разбъркайте всичко.
Сервирайте соса в сосиера. Той може да се съхранява в хладилник не повече от два дни. Ако не можете да използвате домашни яйца, в свежестта, на които нямате никакво съмнение, тогава е най-добре да не добавяте изобщо яйца към соса. По-добре – малко повече зехтин.

По желание към сос Тартар може да се добави и ситно нарязан магданоз.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft