Това е моят специалитет, изглежда като от бутикова сладкарница, а съм я направила сам самичка, а колко е лесна само

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е моят специалитет, изглежда като от бутикова сладкарница, а съм я направила сам самичка, а колко е лесна само
Това е моят специалитет, изглежда като от бутикова сладкарница, а съм я направила сам самичка, а...
11846
Това е моят специалитет, изглежда като от бутикова сладкарница, а съм я направила сам самичка, а колко е лесна само
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Невероятно вкусна и лесна торта, от която ще останете очаровани!

 

Необходими продукти за основата:

200 грама бисквити
100 грама масло

 

Необходими продукти за плънката:

2-3 банана
400 милилитра сметана или кисело мляко
100 милилитра прясно мляко
6 супени лъжици пудра захар
3 супени лъжици натурално какао
80-100 грама натурален шоколад
10 грама желатин

 

Приготвяне:

Първото нещо, което трябва да направите е да сложете желатина в 100 милилитра студена вода. Оставете го да постои 1 час, за да се разтвори хубаво.

 

Приготвяне на основата:

1. Сложете бисквитите в блендера и ги натрошете добре.
2.

Бисквитите трябва да ги смелите, толкова ситно, че да са с размерите на трохи.
3. Разтопете маслото и го добавете съм трохите от бисквити и разбъркайте добре.
4. Слез, което изсипете сместа в ринг за торта и загладете добре сместа.
Поставете го в хладилника за 30 минути.

 

Приготвяне на плънката на тортата:

1. Поставете набъбналия желатин върху котлона на слаб огън.
Бъркайте внимателно и постоянно, докато желатинът се разтопи, слез което веднага го махнете от огъня. Той не трябва да завира!

2. Разтопете шоколада на водна баня.

3. Вземете купа и изсипете прясното мляко, добавете захарта, изсипете разтопения желатин, какаото и шоколада. Разбъркайте добре.

4. Добавете киселото мляко и разбъркайте отново.

5. Обелете бананите, нарежете ги на кръгчета и ги подредете за основа на тортата.

6. След което извадете от хладилника основата на тортата, внимателно и бавно изсипете сместа от тенджерата върху нея и отново поставете вече готовата торта в хладилника за поне 3 часа, за да се втвърди.

Може да аранжирате тортата си по ваш вкус.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft