Невероятно вкусна и лесна торта, от която ще останете очаровани!
Необходими продукти за основата:
200 грама бисквити
100 грама масло
Необходими продукти за плънката:
2-3 банана
400 милилитра сметана или кисело мляко
100 милилитра прясно мляко
6 супени лъжици пудра захар
3 супени лъжици натурално какао
80-100 грама натурален шоколад
10 грама желатин
Приготвяне:
Първото нещо, което трябва да направите е да сложете желатина в 100 милилитра студена вода. Оставете го да постои 1 час, за да се разтвори хубаво.
Приготвяне на основата:
1. Сложете бисквитите в блендера и ги натрошете добре.
2.
Бисквитите трябва да ги смелите, толкова ситно, че да са с размерите на трохи.
3. Разтопете маслото и го добавете съм трохите от бисквити и разбъркайте добре.
4. Слез, което изсипете сместа в ринг за торта и загладете добре сместа.
Поставете го в хладилника за 30 минути.
Приготвяне на плънката на тортата:
1. Поставете набъбналия желатин върху котлона на слаб огън.
Бъркайте внимателно и постоянно, докато желатинът се разтопи, слез което веднага го махнете от огъня. Той не трябва да завира!
2. Разтопете шоколада на водна баня.
3. Вземете купа и изсипете прясното мляко, добавете захарта, изсипете разтопения желатин, какаото и шоколада. Разбъркайте добре.
4. Добавете киселото мляко и разбъркайте отново.
5. Обелете бананите, нарежете ги на кръгчета и ги подредете за основа на тортата.
6. След което извадете от хладилника основата на тортата, внимателно и бавно изсипете сместа от тенджерата върху нея и отново поставете вече готовата торта в хладилника за поне 3 часа, за да се втвърди.
Може да аранжирате тортата си по ваш вкус.