Това е мястото в хладилника, където млякото се разваля най-бързо: Никога не го слагайте там, ще скъсите срока му на годност

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Това е мястото в хладилника, където млякото се разваля най-бързо: Никога не го слагайте там, ще скъсите срока му на годност
510
Снимков материал: pixabay.com
Това е мястото в хладилника, където млякото се разваля най-бързо: Никога не го слагайте там, ще скъсите срока му на годност

Хладилникът е място, където съхраняваме много храни всеки ден, но знаете ли, че дори и най-малките промени в начина на съхранение на храната могат значително да повлияят на нейната свежест и срок на годност? Една от най-честите грешки които допускаме е да съхраняваме млякото   във вратата на хладилника, а експертите твърдят, че това не е най-добрият вариант за запазване на свежестта му, пише Експрес.

Според Скот Евънс, експерт по съхранение на храни, вратата на хладилника, въпреки че често е оборудвана специално за съхранение на мляко, всъщност е едно от най-топлите места в хладилника. Това може да доведе до по-бързо разваляне на млякото, тъй като температурите във вратата са променливи и не позволяват оптимални условия за нетрайни продукти като мляко.

„Вратата на хладилника изглежда идеалното място за съхранение на яйца, мляко и сокове, защото често има място за тях, но тъй като вратата е най-топлото място в хладилника, тези храни ще се развалят по-бързо“, обясни Еванс.

Млякото, съхранявано на вратата на хладилника, може да издържи между четири до пет дни, докато ако се съхранява на долния рафт на хладилника, може да издържи до една седмица.

Това е така, защото най-студената част на хладилника е задната част на долния рафт, което го прави идеалното място за съхранение на мляко.

„Когато слагате храна в хладилника, опитайте се да не я поставяте високо отзад, тъй като това може да блокира вентилацията на хладилника“, твърди Скот.

Той също така предупреди да не се препълва хладилника.

„Не искате да препълвате хладилника, защото това ще попречи на циркулацията на въздуха, което може да доведе до по-бързо разваляне на храната.“

Съхраняването на маслото  на дъното на хладилника може да изглежда необичаен избор, но според експерт може значително да удължи срока му на годност.

„Ако обичате маслото да е на стайна температура, отделете едно парче и го сложете в съд за масло в шкафа, а останалото поставете на дъното на хладилника, за да издържи по-дълго“, заключи Скот.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft