Това е най- хубавото мезе за биричка, като го направя и седнем с мъжа ми си изпиваме по няколко, върви уникално добре

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е най- хубавото мезе за биричка, като го направя и седнем с мъжа ми си изпиваме по няколко, върви уникално добре
Това е най- хубавото мезе за биричка, като го направя и седнем с мъжа ми си изпиваме по няколко,...
39597
Това е най- хубавото мезе за биричка, като го направя и седнем с мъжа ми си изпиваме по няколко, върви уникално добре
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

1 много голяма глава кромид лук - в зависимост от броя на гостите
2 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
6-7 големи лъжици брашно
хлебни трохи (галета), сусам и подправки по желание
олио за пържене

 

Начин на приготвяне:

Обелете добре главата лук, измийте я и нарежете по начина, така че да заприлича на цвете.

Разбийте яйцата с прясното мляко и брашното и залейте лука с получената течност, така че да се напои равномерно. Смесете хлебните трохи, сусама и подправки на вкус и поръсете напоения кромид, така че да се полепят подправките по цялата му повърхност. Изпържете панирания по този начин лук в дълбок тиган или фритюрник.

Необходими са около 10 минути.

В средата на готовото мезе поставете купичка със сос по желание - тартар, кетчуп, мед и горчица и др. Поднесете със студена халба бира!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft