Това е най- хубавото мезе за биричка, като го направя и седнем с мъжа ми си изпиваме по няколко,...
6 Юни 2017
39597
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
1 много голяма глава кромид лук - в зависимост от броя на гостите
2 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
6-7 големи лъжици брашно
хлебни трохи (галета), сусам и подправки по желание
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете добре главата лук, измийте я и нарежете по начина, така че да заприлича на цвете.
Разбийте яйцата с прясното мляко и брашното и залейте лука с получената течност, така че да се напои равномерно. Смесете хлебните трохи, сусама и подправки на вкус и поръсете напоения кромид, така че да се полепят подправките по цялата му повърхност. Изпържете панирания по този начин лук в дълбок тиган или фритюрник.
Необходими са около 10 минути.
В средата на готовото мезе поставете купичка със сос по желание - тартар, кетчуп, мед и горчица и др. Поднесете със студена халба бира!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари