Лечебните свойства на содата, натриев бикарбонат, ужасяват производителите на скъпи и често безполезни или вредни лекарства.
Според изследванията досега, ракът е млечна киселина, която се образува, когато определен вид гъбички или мухъл живеят в среда, лишена от кислород, пише riseearth.com.
Също така е установено, че чрез пропускане на много висока концентрация на кислородни молекули през раковите клетки, те могат да елиминират напълно рака.
Не всеки може да приеме в действителност, че веществото, което виждаме всеки ден – натриев бикарбонат (сода) може да предложи много повече ползи, отколкото повечето много скъпи лекарства. Има, обаче, много доказателства, че содата може действително да лекува много сериозни заболявания, дори такива като рак и диабет.
Натриевият бикарбонат, следва да се отбележи, е много широко изследвано вещество, което се е използвало в продължение на няколко години, дори от онколозите. Токсичността на химиотерапията и облъчването е такава, че може да унищожи жизненоважни органи, като например черния дроб и бъбреците, и следователно, натриевият бикарбонат обикновено се дава на пациентите периодично за да се предотврати такова развитие.
Навсякъде по света много хора добавят натриев бикарбонат във водата за пиене, за да се предотвратят клинична ацидоза и други нежелани ефекти. Добре известен е фактът, че содата е спасила живота на много хора в извънредни ситуации. В комбинация с други природни вещества като йод и смес от магнезиев хлорид, тя има удивителни свойства.
Един от основните проблеми в човешката физиология е липсата на бикарбонатни йони. Това води до намаляване на нивото на рН на кръвта. Ензимите са основна част от биохимичните реакции , а те са много чувствителни към нивото на рН. Те работят най-добре в среда, която не е киселинна. Фактът, че клетките работят най-добре в леко алкална среда, повишава увереността в ефективността на содата.
Диетата играе много важна роля в поддържането на нивото на кръвната рН до приемливо ниво. За съжаление , съвременното хранене насърчава намаляването на рН, което прави кръвта леко кисела.