Твърдят, че стават по-вкусни от киселите краставички! Ето как да си приготвите тиквички за зимата и ще си оближете пръстите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Твърдят, че стават по-вкусни от киселите краставички! Ето как да си приготвите тиквички за зимата и ще си оближете пръстите:
Твърдят, че стават по-вкусни от киселите краставички! Ето как да си приготвите тиквички за зимата...
5274
Твърдят, че стават по-вкусни от киселите краставички! Ето как да си приготвите тиквички за зимата и ще си оближете пръстите:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако сте се чудили дали може да си приготвите мариновани тиквички в буркани , то отговорът е категорично ДА! Не само, че е възможно, но и са много вкусни и лесни за приготвяне.

Зимнината заема важно място в кухните на всички домакини от октомври до март, а без съмнение туршиите са най-популярни.

Сред обичайните варианти за зимнина са лютеницата, маринованите чушки, киселите краставички, но малцина са се сещали да направят мариновани тиквички.

Маринованите тиквички имат наситен, интензивен и остър вкус и щом ги опитате, повярвайте, ще ги правите всяка зима.

Мариновани тиквички в буркани

Продукти:

  • 2 килограма тиквички;
  • 2 глави лук;
  • 700 милилитра оцет;
  • 50 грама сол;
  • 40 грама захар;
  • 2 чаени лъжички семена от женско биле (сладък корен);
  • 1 чаена лъжичка куркума.

мариновани тиквички

Приготвяне:

1. Измийте добре тиквичките, след което ги подсушете върху хартия и ги нарежете на тънки кръгчета. Ако тиквичките са много широки, можете да ги разполовете.

2. След това обелете лука и го нарежете.

3. Смесете тиквичките и лука в купа, посолете, след това налейте студена вода и оставете да престои два часа.

4. В голяма тенджера сварете оцета, захарта и куркумата, след което залейте тиквичките и лука и оставете да престоят още два часа.

5. Поставете тази смес обратно в тенджерата, след което я поставете на по-висока температура. Когато заври, намалете температурата и варете още пет минути.

6. След това сложете течността и зеленчуците в буркан. Трябва да оставите един пръст разстояние между капачката и течността. Затворете добре буркана.

мариновани тиквички

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft