Това е най-лошото мляко за кафето: Причинява диабет и запушва артериите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Това е най-лошото мляко за кафето: Причинява диабет и запушва артериите!
3200
Източник: За Жената
Снимков материал: Canva
Това е най-лошото мляко за кафето: Причинява диабет и запушва артериите!

Нищо не те събужда сутрин по-добре от кафето. Само миризмата на прясно смлени, сварени зърна ни кара да се чувстваме добре.

Въпреки че черното кафе има само 2 ккал и има положителен ефект върху тялото ни, е по-добре да избягваме някои добавки към напитката. Това мляко определено е най-лошият избор. То буквално разрушава здравето ни.

Никога не добавяйте това към кафето си

Рафтовете на магазините са пълни с продукти, които можем да добавим към кафето. Ароматизирани сиропи, млека, кремове са само някои от тях. Повечето от нас, за съжаление, не обръщат внимание на състава, а само на вкуса.

Много хора добавят сметана на прах към кафето вместо мляко. Добре познатата „сметана“ разваля вкуса на напитката и е просто вредна за нас. Този крем представлява практически цялата периодична таблица на Менделеев, затворена в малък контейнер. Няма хранителна стойност. Има химия.

Прахообразната сметана обаче не е единственият най-лош избор за сутрешното ви кафе. По-добре е да не използвате това мляко редовно. Това причинява внезапни изблици на инсулин и бързо запушва артериите и вените ни.

сметана на прах в кафето

Снимка: Canva

Но никога не добавяйте кондензирано мляко към кафето си. Този продукт е само мазнини и захар. Прави се чрез отстраняване на вода от кравето мляко и след това силно подслаждане. Редовната употреба на продукта причинява диабет. 

кондензирано мляко в кафето

Снимка: Canva

От своя страна, високото съдържание на мазнини допринася за натрупването на мастна тъкан и образуването на така наречения лош холестерол. Плаките постепенно се натрупват във вените и артериите, запушвайки ги. Това е първата стъпка към атеросклероза и инфаркт. 

Какво си струва да добавите към сутрешното си кафе?

Ако обичате сладко кафе, заменете захарта с подсладител, за предпочитане натурален, като стевия или еритритол. Струва си да посегнете и към меда, който не само ще подобри вкуса на напитката, но и ще ни осигури много ценни хранителни вещества. 

Към кафето можем да добавим и щипка горчиво какао, канела или смлян кардамон. Подправките се съчетават идеално с кафето. Малко хора знаят, че щипка канела, добавена към кафето ви всяка сутрин, значително намалява риска от Алцхаймер и сърдечни заболявания.

канела в кафето

Снимка: Canva

Желаем ви здраве!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft