Покрай новия коронавирус всички заговориха за опасното сгъстяване на кръвта , което е едно от опасните усложнения от Ковид-19. То е свързано с огромна вероятност от образуване на съсиреци и тромби, които пък са животозастрашаващо състояние.
Кръвта е течността, която поддържа тялото живо. Състои се от плазма, еритроцити (червени кръвни клетки), тромбоцити и левкоцити. Когато в кръвта се образуват съсиреци и тромби, това сигнализира за проблеми в организма - от хиповитаминоза до стрес. Сърцето и другите органи и тъкани не получават кислород и хранителни вещества навреме. Твърде гъстата кръв принуждава сърцето да работи по-усилено и може да доведе до хипертония, кръвни съсиреци, запушвания, кръвоизливи и смърт.
Има много храни, които естествено могат да разреждат кръвта и да помогнат за намаляване на риска от образуване на тромби. Ето една от тях:
Джинджифил
Джинджифилът е противовъзпалителна подправка, която разрежда кръвта. Той съдържа киселината салицилат в естествената й форма.
За антикоагулантния ефект на естествените салицилати е добре редовно да ядете пресен или сушен джинджифил, можете да го добавяте към печива, напитки и различни ястия.
Естествено не трябва да очаквате чудеса от този естествен антикоагулант, но все пак е добре да го използвате.