Това е нещото, което ни събира винаги всички на масата и решава моментално всякакви спорове и кавги, всички я обожаваме просто!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е нещото, което ни събира винаги всички на масата и решава моментално всякакви спорове и кавги, всички я обожаваме просто!
Това е нещото, което ни събира винаги всички на масата и решава моментално всякакви спорове и...
46109
Това е нещото, което ни събира винаги всички на масата и решава моментално всякакви спорове и кавги, всички я обожаваме просто!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Торта, която е една от най-лесните, най-вкусните и е винаги сполучлива. Ще ви представим рецепта, предаваща се от поколение на поколение. Съставките за приготвянето й днес могат да бъдат намерени във всеки дом.

Този десерт може да се конкурира с всяко закупено лакомство, а децата ще бъдат просто очаровани! Ние ви препоръчваме да приготвите тази торта и да зарадвате близките си с нея.

 

Необходими продукти за тестото:

• 1 чаена чаша брашно
• 1 чаена чаша захар
• 5 яйца
• 1 бакпулвер
• 1 пакетче ванилова захар

 

Необходими продукти за крема:

• 1 яйце
• 1 чаена чаша мляко
• 2,5 супени лъжици брашно
• 1/2 чаена чаша захар
• 50 гр.

масло

 

Необходими продукти за глазурата:

• 50 гр. масло
• 4 супени лъжици захар
• 4 супени лъжици сметана
• 3 супени лъжици какао
• 1 пакетче ванилова захар

Изключителна торта - вашите кулинарни умения ще възхитят всички!

Приготвяне:

1. За тази торта ви предлагаме най-добрата рецепта за блат, по която той винаги се получава нежен и доста бухнал. Най-напред разбийте яйцата със захарта и ванилията. След това добавете брашното, бакпулвера и отново разбийте всички съставки.

2. Намажете формата за печене с масло или маргарин.

3. Поставете тестото в предварително загрята фурна. Пече се при средна температура в продължение на около един час, докато блата се изпече и от вътре.

4. През това време пригответе крема! Разбийте захарта с яйцето, ванилената захар, млякото и брашното. Разбъркайте всичко и го сложете да ври на тих огън. Варете крема, при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти.

5. Когато кремът е готов, свалете го от огъня, добавете маслото и разбъркайте добре. Оставете го да се охлади.

6. Докато тестото е във фурната, имате време да приготвите и глазурата. Сложете маслото в тенджера. Поставете я на слаб огън, за да се стопи маслото.

7. Добавете какаото, захарта, ванилията и сметаната. Разбърква се и се вари докато захарта се разтвори, но не трябва сместа да завира.

8. Когато блатът е готов, го срежете на половина. Върху едната половина разпределете равномерно цялото количество крем, отгоре покрийте с втората половина от блата. Залейте готовата торта с шоколадовата глазура.

Препоръчваме ви да поставите тортата в хладилник за около 3 часа за да се стегне.

Както се казва, всичко е гениално просто! Когато семейството и приятелите ви опитат тази вкусна торта, дори не биха се досетили, че е толкова лесно да се приготви. Нека този великолепен десерт събира на масата най-близките ви хора и ви дарява само с най-топли спомени!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft