Торта, която е една от най-лесните, най-вкусните и е винаги сполучлива. Ще ви представим рецепта, предаваща се от поколение на поколение. Съставките за приготвянето й днес могат да бъдат намерени във всеки дом.
Този десерт може да се конкурира с всяко закупено лакомство, а децата ще бъдат просто очаровани! Ние ви препоръчваме да приготвите тази торта и да зарадвате близките си с нея.
Необходими продукти за тестото:
• 1 чаена чаша брашно
• 1 чаена чаша захар
• 5 яйца
• 1 бакпулвер
• 1 пакетче ванилова захар
Необходими продукти за крема:
• 1 яйце
• 1 чаена чаша мляко
• 2,5 супени лъжици брашно
• 1/2 чаена чаша захар
• 50 гр.
масло
Необходими продукти за глазурата:
• 50 гр. масло
• 4 супени лъжици захар
• 4 супени лъжици сметана
• 3 супени лъжици какао
• 1 пакетче ванилова захар
Приготвяне:
1. За тази торта ви предлагаме най-добрата рецепта за блат, по която той винаги се получава нежен и доста бухнал. Най-напред разбийте яйцата със захарта и ванилията. След това добавете брашното, бакпулвера и отново разбийте всички съставки.
2. Намажете формата за печене с масло или маргарин.
3. Поставете тестото в предварително загрята фурна. Пече се при средна температура в продължение на около един час, докато блата се изпече и от вътре.
4. През това време пригответе крема! Разбийте захарта с яйцето, ванилената захар, млякото и брашното. Разбъркайте всичко и го сложете да ври на тих огън. Варете крема, при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти.
5. Когато кремът е готов, свалете го от огъня, добавете маслото и разбъркайте добре. Оставете го да се охлади.
6. Докато тестото е във фурната, имате време да приготвите и глазурата. Сложете маслото в тенджера. Поставете я на слаб огън, за да се стопи маслото.
7. Добавете какаото, захарта, ванилията и сметаната. Разбърква се и се вари докато захарта се разтвори, но не трябва сместа да завира.
8. Когато блатът е готов, го срежете на половина. Върху едната половина разпределете равномерно цялото количество крем, отгоре покрийте с втората половина от блата. Залейте готовата торта с шоколадовата глазура.
Препоръчваме ви да поставите тортата в хладилник за около 3 часа за да се стегне.
Както се казва, всичко е гениално просто! Когато семейството и приятелите ви опитат тази вкусна торта, дори не биха се досетили, че е толкова лесно да се приготви. Нека този великолепен десерт събира на масата най-близките ви хора и ви дарява само с най-топли спомени!