Това е от онези много леки, бързи, лесни и страшно вкусни сладкиши, от които не можеш да спреш да ядеш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Това е от онези много леки, бързи, лесни и страшно вкусни сладкиши, от които не можеш да спреш да ядеш
27289
Снимков материал: pixabay.com
Това е от онези много леки, бързи, лесни и страшно вкусни сладкиши, от които не можеш да спреш да ядеш

Продукти за лека плодова торта без печене:

1 пълномаслено кисело мляко (500 гр.), 1 малка кофичка заквасена сметана (200 гр.), 2 пакета бишкоти (около 36-40 бр. общо), 1 пакет бисквити „Роден край“ с какао (или др.

маслени бисквити по избор), захар на вкус (около 1/2 ч.ч.),2 ванилии, плодове по избор – в случая малини, къпини и 1 праскова

Ако искате повечко крем, можете да сложите заквасена сметана от 400 гр. или към горните пропорции да добавите и 1 крема сирене. И разбита сладкарска сметана да добавите, пак няма да сгрешите, но аз през лятото я избягвам, защото ми е тежка.

Приготвяне:

Време е да се убедите колко лесна и бърза за приготвяне е тази свежа, лятна и лека плодова торта без печене. Смесете киселото мляко, заквасената сметана, захарта и ванилията и разбъркайте добре. Добавете измитите и отцедени малини и къпини и разбъркайте леко. Количествата са по желание. Аз сложих около 1 ч.ч малини и 1/2 ч.ч къпини. Ако ползвате плодове като банани или праскови, то преди това ги обелете и нарежете на малки парченца или леко ги намачкайте. Хубаво е избрания от Вас плод да е по-мек. Твърди плодове като ябълките например не са особено подходящи. Застелете тавичка със стреч фолио, за да извадите по-лесно Вашата плодова тортичка. Намажете слой от крема (не прекалено дебел, но достатъчно все пак). Не се притеснявайте – този слой от крема почти ще попие в бишкотите и  след като обърнете тортата много лесно ще се отдели от стреч фолиото.  Така тортата Ви след обръщането ще е покрита отгоре с крем и няма да е необходимо тепърва да се чудите с какво да я измазвате.

Наредете 1 ред бишкоти. Изсипете половината от останалия крем и разстелете. Плодовете може и да не добавяте в крема още в началото, а да поръсите равномерно с тях именно сега. Наредете един слой бисквити „Роден край“. Намажете с останалия крем. Подредете още един ред бишкоти. Завийте тавичката и отгоре със стреч фолио и оставете в хладилника за поне 3 часа. Бишкотите се напояват от киселото мляко и сметаната и се получава една много лека и сочна торта, особено подходяща за летните жеги.

След като се е стегнала Вашата тортичка, извадете тавичката от хладилника, отстранете стреч фолиото и обърнете в подходящ поднос. Отстранете и останалото фолио (което беше на дъното на тавата) и украсете по желание. В зависимост от плода, можете да ползвате за декорация бял шоколад, някакъв по-лек готов крем, кокосови стърготини, ядки, сметана……въпрос на желание и наличност. Тортата се държи много стабилно и се реже лесно, но ако някой се страхува да не се разпадне, то в крема може да се добави 1 желатин, като се спазват правилата за употреба на желатин (накиснат в малко вода до набъбване, разтопен на водна баня до затопляне и прибавен на тънка струйка към крема при непрекъснато разбиване). Аз никога не ползвам желатин за тази торта и никога не съм имала проблем. Такъв може да се появи ако киселото Ви мляко е рядко или плодовете, които ползвате са прекалено много или прекалено воднисти. Преценете сами!

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft