Това е рецептата на най-хрупкавия Наполеон - малък разкош от вкусен крем и нежни кори:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е рецептата на най-хрупкавия Наполеон - малък разкош от вкусен крем и нежни кори:
Това е рецептата на най-хрупкавия Наполеон - малък разкош от вкусен крем и нежни кори:
7215
Това е рецептата на най-хрупкавия Наполеон - малък разкош от вкусен крем и нежни кори:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Торта Наполеон е един от най-популярните сладкиши не само у нас. Заради хрупкавите кори, съчетани с вълшебно вкусен и пухкав крем, този изискан десерт е предпочитан за важни поводи в семейството.

Ако досега не сте се престрашавали да го приготвите у дома, ние имаме за вас рецептата за най-хрупкавия Наполеон . Ето как се прави стъпка по стъпка:

Хрупкав Наполеон

Продукти:

За тестото:

170 грама вода

430 грама брашно

20 грама оцет

270 грама охладено масло

Щипка сол

За крема:

консерва кондензирано мляко

400 грама меко масло

Приготвяне:

Към пресятото брашно сложете нарязаното на кубчета твърдо масло и сол. С нож накълцайте, за да се образуват трохи. Изсипете оцета във водата и смесете с други продукти.

Омесете тестото, оформете топка от него, увийте го в прозрачно фолио и сложете в хладилника за половин час.

След това поръсете брашно върху плота и разточете тестото под формата на квадрат, с дебелина до един сантиметър. Сгънете го на плик и го разточете отново. Повторете четири пъти и отново поставете в хладилника за още един час.

Сега разделете тестото на 8-9 равни части. Съхранявайте неизползвано тесто в хладилника.

Разточете всяко парче възможно най-тънко, надупчете с вилица на няколко места и изпечете корите във фурната, загрята до 200 градуса, докато покафенеят.

За да приготвите крема, разбийте мекото масло до пухкавост, след което добавете кондензираното мляко и отново разбийте хубаво.

Слепете корите с много тънък слой от крема. Това е много важно! Отрежете неравните ръбове, смелете ги на трохи и украсете тортата с тях. 

Преди сервиране тортата трябва да преседи няколко часа, за да попие хубаво крема.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft