Това е ТАЙНАТА заливка за баници: с нея каквото и да сложите вътре, ще е по-вкусна от тази в баничарницата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е ТАЙНАТА заливка за баници: с нея каквото и да сложите вътре, ще е по-вкусна от тази в баничарницата!
Това е ТАЙНАТА заливка за баници: с нея каквото и да сложите вътре, ще е по-вкусна от тази в...
4536
Източник: За Жената
Това е ТАЙНАТА заливка за баници: с нея каквото и да сложите вътре, ще е по-вкусна от тази в баничарницата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всяка домакиня има своя малка тайна, когато приготвя баница. Истинската тайна на най-вкусната баница обаче е в заливката - ако искате да има вкус като тази в баничарницата (че и по-добър), използвайте тази Тайна заливка за баници: 

Тайна заливка за баници

Продукти за заливката: 

  • 7 супени лъжици брашно
  • 1 пак.
суха мая (10 гр.)
  • 2 кафени чашки прясно мляко
  • 1 к.ч. олио
  • сол или захар в зависимост от вида на баницата, която правите
  • Приготвяне: 

    Смесете всички съставки, за да получите по-гъста смес, подобна на тесто за палачинки. Когато правите баница от готови кори, солена или сладка, намажете всяка кора с този сос и след това я напълнете по обичайния начин.

    Накрая просто залейте баницата с останалата част от соса и я оставете да престои час и половина преди печене, за да могат корите да я поемат добре.

    заливка баница

    Снимка: YouTube

    С тази заливка баницата е винаги вкусна, въздушна и компактна. А ако искате да приготвите фантастичен бюрек с точени кори, следвайте тази рецепта:

    ДОМАШЕН БЮРЕК С МЕСО И ГОТОВИ КОРИ

    Продукти: 

    • 500 г кори
    • 800 г смесена кайма
    • 1 глава лук
    • сол
    • смлян черен пипер
    • зеленчукова смес (вегета)
    • малко олио
    • 200 мл вода

    Приготвяне: 

    Включете фурната да загрява на 200 градуса. Нарежете лука на ситно, след което го добавете заедно с каймата и подправете на вкус със сол, смлян черен пипер и подправки на вкус... А ето и тайния трик:

    Започнете да добавяте вода по малко, в зависимост от това колко е сочно месото. Месото меля сама, така че вода ми трябва приблизително 100 мл. А ако купувате пакетирано смляно месо, може да ви трябва повече, тъй като месото по принцип е по-сухо.

    Сместа трябва да е мека и лепкава (не течна, а гъста) и поради това бюрекът ще е по-мек. Знам, че някои хора слагат газирана вода, но аз използвам обикновена, а вие използвайте каквото искате. Напръскайте корите с малко олио, след което разпределете плънката.

    баница с кълцано месо

    Снимка: YouTube

    Навийте корите на руло: ако искате да са по-тънки, тогава използвайте само една кора на руло. Но ако корите ви са твърде тънки за баклава, тогава използвайте две. Просто ги пребройте в началото, за да разберете колко материал имате.

    кори с кайма

    Снимка: YouTube

    Подредете ги в тава, като краищата им подпъхнете малко под баницата, за да не загорят при печенето. Отгоре се намазват с малко олио. Сложете бюрека да се пече в загрятата фурна за около 10 минути, а когато покафенее, намалете температурата на 160 градуса и печете още 25-30 минути.

    бюрек с кайма

    Снимка: YouTube

    Междувременно кипнете 100-150 мл вода с една супена лъжица олио и малко подправки на вкус (или Вегета). Когато извадите бюрека от фурната, го залейте с врящия сос. Отгоре се покрива с друга, празна тава, и се оставя така за няколко минути. И това е, ще се изненадате колко мек, сочен, хрупкав, вкусен е бюрекът!

    Да ви е сладко!

     

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft