Коя е тази вкусотия, която сме готови да ядем „нон-стоп“ – и на обед и на вечеря? Това е прочутото картофено руло. Ето как да си го приготвите сами (ако вече не сте го правили!)
Обелете 1 кг картофи и го сварете в подсолена вода.
Междувременно сварете две яйца – да не са рохки, срежете ги на филийки и ги подредете равномерно по картофеното тесто, което сте разстлали във формата на лист.
Също така задушавате до леко омекване 200 г гъби – нарязани на филийки и 200 г моркови – нарязани на тънки кръгчета и също ги разпределяте равномерно по тестото. Сега го навивате във формата на руло, което поставяте в намаслена тава. Печете във фурна на умерена температура (180˚С) – до зачервяване.
Поднасяте рулото, след като го разрежете на парчета. Допълнително, бихте могли да намажете парчетата с лютеница. Хапнете си и да ви е сладко