Патладжан с яйца и сирене на фурна
Необходими продукти
патладжан - 3-4 бр.
краве сирене - 200 г
кашкавал - 150 г
яйца - 3 бр.
галета - 1 с.л.
доматено пюре - 200 мл
чесън - 1 бр.
чер пипер - 1 к.л.
магданоз - 3-4 стръка
олио - 3-4 с.л.
сол - на вкус
Начин на приготвяне
Нарязваме патладжана на колелца, посоляваме го и го оставяме да се отцеди. След като се е отцедил го запържваме за кратко време.
В малка правоъгълна тавичка редим ред патладжан, ред сирене и завъшваме с патладжан. Отгоре заливаме с доматен сос, запържен 10 минути в малко олио с чесън и сол. Поръсваме с черен пипер, добавяме нарязания на ситно магданоз. Завършваме с настърган кашкавал. Слагаме ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна и печем около 15-20 минути.