2 ябълки, 3 яйца и брашно, разбиваш и печеш - всички в Германия го правят!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Хороскоп и Нумерология
2 ябълки, 3 яйца и брашно, разбиваш и печеш - всички в Германия го правят!
7741
Снимков материал: pixabay.com
2 ябълки, 3 яйца и брашно, разбиваш и печеш - всички в Германия го правят!

Този сладкиш бе наречен хитът на сладкишите в Германия. И с право - изключително лесен е за приготвяне, отнема малко време, малко продукти, а резултатът е впечатляващ по вкус и аромат! Ако искате и вие да опитате прочутия Немски ябълков сладкиш , следвайте лесната рецепта по-долу: 

Немски ябълков сладкиш

Продукти (за форма 27х18см):

  • 2 ябълки
  • 60 г масло
  • 90 г захар
  • 3 яйца
  • 120 г захар
  • 300 г брашно
  • 15 г бакпулвер
  • 200 мл мляко

Приготвяне:

Маслото и захарта се разтопяват на умерена температура, след което се добавят ситно нарязаните ябълки (на тънки резени).

Запържете ги за 10 минути на умерено средна температура, като разбърквате от време на време.

задушени ябълки

Яйцата се разбиват със захарта, след което се добавя пресятото брашно, смесено с бакпулвера и всичко се смесва с прясното мляко. трябва да се получи гладко, хомогенно, полутечно тесто.

тесто за кекс

Добавете изпържените и охладени ябълки и разбъркайте.

тесто с ябълки

Изсипете сместа във форма с пръстен, намазана с масло. Разстелете и изравнете.

ябълков сладкиш тесто

Печете в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

сладкиш с ябълки

Оставете да изстине, след което махнете ринга и хартията, а по желание поръсете отгоре с пудра захар и сервирайте.

немски ябълков сладкиш

ябълков сладкиш парче

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft