22 Август 2016
47436
Снимков материал: pixabay.com
Яйцата са част от почти всяка диета, но все още има нещо, което повечето хора все още не знаят за тях.
Едно нещо, което хората често намират в яйцето - бялото, лепкаво нещо в жълтъка.
Отговорът на въпроса, какво наистина е това нещо, е много по-интересен, отколкото си мислите!
На пръв поглед не винаги можете да забележите това лепкаво нещо, особено след като яйцето е сготвено. Това бяло вещество, свързано с жълтъка в повечето яйца се нарича шалаза.
И всъщност би ли трябвало да е там?
Отпуснете се! Това всъщност е знак, че яйцата са пресни и безопасни за ядене. Обикновено има по едно от всяка страна на жълтъка. Те действат като котва, за да се запази жълтъка центриран в средата на яйцето.
И колкото повече яйцето остарява, шалазите са по-малко и по-малко видими.
Сега вече знаете, че винаги трябва да се търсят тези бели неща при използване на яйца, защото това показва колко са пресни яйцата !
Редактор: Ива Христова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари