Ако знаехте колко е вкусно, нямаше да седите пред компютъра, а на котлона! Уникални панирани рулца - лесно, бързо и чудесно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ако знаехте колко е вкусно, нямаше да седите пред компютъра, а на котлона! Уникални панирани рулца - лесно, бързо и чудесно:
Ако знаехте колко е вкусно, нямаше да седите пред компютъра, а на котлона! Уникални панирани...
44412
Ако знаехте колко е вкусно, нямаше да седите пред компютъра, а на котлона! Уникални панирани рулца - лесно, бързо и чудесно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Така, както ние използваме широко точените кори, така в източните страни и Арабския свят използват традиционните арабски питки - лаваш . За разлика от корите, те са по-сухи и твърди, но когато завиете в тях подходяща плънка, омекват и стават разкошни на вкус.

Днес имаме за вас една рецепта именно с арабски питки, но ще ги навием с невероятно ароматен пълнеж, след което ще ги нарежем и панираме. Представяте ли си го? Невероятна вкусотия! Ето рецептата за панирани рулца от лаваш :

Панирани рулца от лаваш

Продукти:

3 тънки листа лаваш

2-3 топени сиренца

300-400 г пилешко филе

1 ч.л. горчица

5-6 маса с.л. заквасена сметана

черен пипер, сол, подправки на вкус

2 яйца

олио за пържене

Приготвяне:

Първо, трябва да сварите пилето: добавете вода и варете, докато е напълно готово. Ако искате, можете да поставите дафинов лист и зърна черен пипер в бульона.

Оставете филето да се охлади и след това го смелете с месомелачка, като използвате приставка с малки дупки. Може и да го накълцате в блендер (или на ръка).

Настържете сиренето на фино ренде и смесете с пилето.

пилешка кайма

В отделна купа смесете заквасената сметана с горчицата, добавете подправки по ваш вкус и разбъркайте. Вместо заквасена сметана можете да вземете майонеза. Смесете получения сос с месото и сиренето.

Разбъркайте добре и ако сместа е плътна, добавете още заквасена сметана.

Вземете един лаваш и го разстелете хубаво върху работната повърхност. Покрийте го с половината от пълнежа, разстилайки добре по целия периметър.

лаваш с плънка

Покрийте отгоре с втори лист лаваш и го притиснете с длани. Намажете с другата половина от пълнежа.

Сега покрийте с третия лаваш и увийте в плътно руло. Оставете за 15 минути, така че пълнежът да попие в питата и да омекне.

руло от лаваш

След това нарежете рулото на резени с дебелина 3-4 см.

нарязано руло

Чукнете яйцата в купа и ги разбийте с вилица. Потопете всеки резен в яйце от всички страни.

панирани рулца

Поставете тиган на огъня, добавете малко олио и загрейте. Поставете резените с разреза надолу.

пържени рулца

Изпържете от двете страни на умерен огън до златисто-кафяво.

панирани рулца лаваш

Сервирайте топли.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft