Еуфорията покрай празниците ми докара вълчи глад, а след като съм гладна като вълк и ми се яде от всичко по малко, правя това ястие.
Необходими подукти:
500 гр. Кайма смес
3-4 кисели краставички
1 яйце
няколко филии хляб с хрупкава коричка
доматено пюре
краве сирене
горчица
картофи
карфиол
кашкавал
масло
прясно мляко
подправки/ сол, пипер/
Начин на приготвяне:
Смесвам каймата с нарязани кисели краставички, доматено пюре, малко горчица, яйцето,сиренето и подправките.
Картофите варя с карфиола, и правя на пюре с малко масло и прясно мляко.
На дъното на йенска тава нареждам филийки хубав хляб /жилав с хрупкава коричка/.
Върху хляба разстилам равномерно каймата. Най-отгоре на равен слой пюрето.
Пека на 180-200 гр. около 40 минути до готовност. Изваждам от фурната и посипвам с настърган кашкавал. Допичам докато кашкавала се зачерви.
Трудно се реже топло на цели парчета, а и така ухае, че вкъщи го изяждаме преди да успее да изстине.
Бон апети!