7 Февруари 2017
5422
Снимков материал: pixabay.com
1/4 чаена чаша брашно (пшенично)
1/4 чаена чаша кисело мляко (гъсто)
2/3 чаена чаша захар на пясък
1/2 чаена чаша орехи (предварително ги смелете)
1 узрял банан
1 яйце
50 грама масло
сол
сода
ванилия
орехи и банани за украса
Преди да се заемете със замесването на питката, извадете маслото от хладилника, за да омекне. Когато това стане, разбъркайте го със захарта и прибавете яйцето, киселото мляко и брашното.
Сложете щипка сол и малко сода, също и ванилия на върха на ножа. Направете тесто, в което прибавете намачкания банан и ореховите ядки.
Подмажете форма с масло и в нея разпределете тестото. Загрейте фурната предварително и изпечете в нея питката за 10-15 минути.
Извадете я да се охлажда върху решетка.
Преди да поднесете, може да украсите с парченца банани и ядки.
Добър апетит!
Подмажете форма с масло и в нея разпределете тестото. Загрейте фурната предварително и изпечете в нея питката за 10-15 минути.
Извадете я да се охлажда върху решетка.
Преди да поднесете, може да украсите с парченца банани и ядки.
Добър апетит!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари