24 шоколадови бонбона
1 супена лъжица зехтин
300 мл сметана
400 мл кондензирано мляко
300 мл бадемово мляко или мляко от кашу
150 гр кристална захар
бурбонска ванилова захар и екстракт от ванилия
Този перфектен сладък десерт може да се яде по всяко време и всеки път абсолютно ще го обожавате!
Поставете шоколадовите бонбони в пликче и ги разтрошете с точилка или с чук за месо, а след това ги разтопете, за да получите фин шоколадов крем. Надуйте балони, намажете ги със зехтин, а след това всеки балон потопете в шоколадовата смес, след което ги сложете внимателно в чаши и ги поставете в хладилник, за да стегне шоколадът. През това време направете пълнежа. Ако не разполагате с кондензирано мляко, може и сами да си го приготвите. Вземете един литър обикновено мляко, налейте в огнеупорна купа и го поставете да ври на средна температура, докато количеството намалее двойно. Разбърквайте, за да не загори и от време на време махайте пяната. Добавете едно пакетче бурбонска ванилова захар, ½ чаена лъжичка екстракт от ванилия и 150 гр. обикновена кристална захар. Смесете кондензираното мляко, бадемовото мляко и сметаната, а след това напълнете шоколадовите купички и оставете в хладилник най-малко четири часа.