Това просто предястие от домати и кашкавал ще спечели сърцето ви, сигурен съм, че кой не обича тези 2 продукта и то в комбинация.
Редакторите ни днес ще ви кажат как да приготвите бърза доматена вечеря или пък обяд, която ще зарадва цялото семейство. Лека и вкусна вечеря, която не е за изпускане.
Как да пържим домати
СЪСТАВКИТЕ
3 домата
1 яйце
3 супени лъжици настърган кашкавал
3 супени лъжици галета
1 супена лъжица пшенично брашно
50 мл растително масло
сол и черен пипер на вкус
ПОДГОТОВКА
Измийте доматите и нарежете на кръгчета с дебелина 0,5 см.
Сега е моментът да приготвите панировка, която ще се състои от три слоя. Изсипете брашното в една купа, разбийте яйцето във втора, а в третата смесете кашкавала и галета. Между другото, възможно е да осолите не самите домати, а разбитото яйце.
Можете да започнете да пържите. Оваляйте кръгчетата първо в брашно, после в яйцето, а след това в панировката с кашкавал. След това ги сложете на добре загрят тиган и изпържете от двете страни до златисто кафяво. Поставете готовите домати върху хартиени кърпи, за да абсорбира излишната мазнина. И след това в чиния - и можете да поднесете на масата.
Простата лятна закуска е готова! Обичам също да поръся доматите с пресни билки или да сервирам с кремообразен сос , но дори и без това, закуската изчезва от масата за миг. В края на краищата комбинацията от хрупкави, сочни гарнитури и аромат на запечени кашкавалче не може да остави никого безразличен!
Харесва ли ви рецептата? Не забравяйте да я споделите с приятелите си!