Картофите и месото са два от най-често срещаните продукти, които лесно се настаняват в менюто на много семейства. Малко творчество при избора на подправки, нов начин на готвене и като добавим малко оригиналност към метода на подготовка ще получите нещо грандиозно
"Пилешка чиния" ще бъде най-вкусната вечеря, която сте опитвали. Нежна хлебна коричка, напоена със сок, меки картофи и месо, добре ли ви звучи?
Съставките
Пилешка пържоли 3 бр.
лук 2 бр.
картофи 3 бр.
кисело мляко 200 ml
яйце 1 бр.
Пшенично брашно 180 g
бакпулвер 1 ч.л.
сол на вкус
Черен пипер на вкус
къри на вкус
Слънчогледово масло 2 супени лъжици
подправки по ваш вкус
Подготовка
Омесете тестото, като смесите кисело мляко, брашно, бакпулвер и яйце. Количеството брашно е приблизително. Старайте се да направите тестото меко и не лепкаво. Покрийте го с хранителен фолио и го оставете настрана за 30 минути.
Изрежете месото на достатъчно големи парчета. Сложете сол, поръсете черен пипер и къри. Можете да добавите любимите си подправки
Обелете лука и картофите. Нарежете лука на тънки пръстени, картофите на кръгчета.
Намажете тавичката с масло. Сложете на дъното лук, след това добавете слой месо, покрийте го с картофи. Поставете всички продукти, така че да направите малка могила като на снимката
Извадете тестото. Покрийте могилата. Долният край на тестото трябва да докосва формата.
Печете около 1 час в предварително загрята фурна на 180 ° С.
Покрийте тавичката с чиния и я завъртете много бързо, така че сокът да не изтича. Поръсете с нарязани билки и сервирайте директно
По мое мнение това е отличен пример за това как да направите нещо удивително вкусно от обичайните и евтини продукти. Ако търсите нещо, което може да бъде наистина изненадано,това е вашата рецепта