Растенията със силна миризма и вкус имат силно антибактериално действие, затова ги използвайте като добавка към ястия или напитки.
Плодовете на природата се използват от незапомнени времена за запазване на здравето и помощ при различни заболявания, а повечето от лекарствата на съвременната медицина се базират именно на корените, листата, цветовете, плодовете и минералите, които ни заобикалят.
Укрепете имунитета си с три от най-мощните природни антибиотика .
Масло от риган
Това вълшебно масло се получава от листата на растението риган.Освен миризмата и аромата, които се съчетават перфектно с много ястия, многобройни изследвания показват, че маслото от риган е мощен борец срещу инфекциите, благодарение на съставка, наречена карвакрол.
Много малка доза от това масло има антибактериални свойства срещу цели 25 различни вида бактерии.
Дозировка: три пъти на ден добавете една до четири капки към чаша чай или чаша сок.
Чесън
Чесънът се добавя към ястията под формата на прах или ситно нарязан. Силната му миризма го прави перфектната подправка, а се знае, че това е неговият сезон, защото е отличен естествен антибиотик, който не унищожава нашите "здрави" бактерии, както химическите антибиотици правят.
Съдържащият се в него алицин забавя растежа на бактериите и възпрепятства развитието на гъбичките, поради което е много ефективен като лекарство срещу настинка и грип.
Дозировка: две-четири супени лъжици на ден като добавка към ястия или салати.
Люти чушки
Чилито или лютите чушки се препоръчват от китайската алтернативна медицина от древни времена като аналгетик за болка и като антибактериално средство. Изсушени и обикновено смлени, поради вкуса си, те вървят добре с много ястия и десерти, така че са използвани предимно като подправки.
Дозировка: половин чаена лъжичка дневно като добавка към храната.