Тези сладки съчетават най-добрите качества на мая и пясъчно тесто, създавайки неописуема текстура. Наричам го „2 в 1” заради уникалната комбинация от пухкавост и хрупкавост.
Рецепта:
- Масло 250 гр
- Захар -80гр
- Ваниля -1 опаковка
- Яйца -3 бр.
- Мая 1 опаковка (7гр.) или (сурова 20гр.)
- Вода -80 мл
- Брашно -500-550гр
- Сол -1/3 ч.л.
Започваме готвенето, като активираме маята.
Налейте 80 мл топла вода в малка купа, добавете една чаена лъжичка захар и добавете 7 грама суха мая.
Смесете 250 грама масло (трябва да е меко) с ванилия и 80 грама захар, разбийте с миксер, докато се образува пухкава маса.
Добавете три яйца към сместа едно по едно, като всяко разбиете старателно преди да добавите следващото.
След това се изсипва маята и постепенно се добавят 550 грама брашно, като се замесва гладко тесто, което не лепне по ръцете.
Разточете тестото на правоъгълник с дебелина около 10-15 мм.
Поръсете повърхността със захар, притиснете леко с точилка и нарежете тестото на правоъгълници.
Сладките се нареждат върху тава, оставят се 15-20 минути да втасат и след това се слагат във фурната, предварително загрята на 180 градуса.
Печете 15 минути до светло златисто кафяво.
Оставете бисквитките леко да се охладят преди сервиране. Страхотно върви с чай или кафе. Днес предлагам да опитате с малиново желе.
Ще получите две тави с вкусни бисквити, които са по-вкусни от обикновените сладки. Опитайте - и няма да останете безразлични!