Този пълнен хляб със сушени домати е просто приказка за небцето
Предлагаме ви рецептата за чудесен пълнен хляб със сушени домати. Хит е в домашната кулинария напоследък, тъй като не е никак сложен.
Уникално вкусен става този ароматен и пухкав пълнен хляб със сушени домати
Трябват ни три лъжици настърган кашкавал, 30 грама олио, една лъжичка сол, една лъжичка захар, едно пакетче мая, две лъжици зелени маслини, десет броя сушени домати, две печени чушки, 300 грама прясно мляко, 500 грама брашно.
Първо е необходимо да си замесим тестото от брашното, захарта, маята, олиото, солта и прясното мляко. Замесваме го и го оставяме настрани да втаса. През това време ние пък си правим пълнежа за хляба.
Това става като си нарежем на ситно сушените домати, маслините, печените чушки и ги смесим всички заедно. Разбъркваме ги много хубаво и прибавяме към тях настъргания кашкавал. Ако нямате кашкавал може да ползвате и някакво по-твърдо сирене, по ваш избор.
След като тестото втаса го разделяме на две части. Разточваме ги на дебела кора и поставяме половината от плънката, след което завиваме на руло. Слагаме в една тава, която е покрита с хартия за печене.
Рулата си ги поръсваме с малко брашънце и правим леки прорези върху тях, за да им излезе парата при печенето. Оставяме да втасат за още половин час, а после ги пъхаме да се пекат на 200 градуса във фурната. Нужни са им около 35-40 минутки.
Щом вкусотията е готова, бихте могли отгоре да я намажете с малко яйце и да я поръсите с маково семе, сусам или семки. Става нещо невероятно красиво и вкусно, направо ще си оближете пръстите.