Това ястие от кайма ще засенчи любимите ви бургери!
Много домакини предпочитат да държат във фризера си кайма, а не цели парчета месо, защото тя се размразява и готви много по-бързо, а ястията с нея стават по-нежни и сочни. От каймата можете да направите вкусни бургери, които да използвате за всякакви сандвичи.
А какво да кажем за храната, която играе ролята на основно, не просто на плънка? Най-лесната подобна рецепта е за гнезда от месо с крем по средата .
Те се приготвят още по-лесно, отколкото бургерите, защото не трябва да се пържат в тиган: достатъчно е да ги сложите във фурната и да изчакате малко.
Съставки:
Свинска кайма – 800 грама
Пилешка кайма – 300 грама
Лук – 1 брой
200 мл прясно мляко
Хляб – 70 грама
Сол на вкус
Черен пипер (на зърна) на вкус
200 мл сметана
Яйца – 2 броя
Кашкавал – 150гр
Копър на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете двата вида кайма от свинско и пилешко месо, добавете нарязания на ситно лук.
Накиснете хляба в 100 мл мляко, след това го изцедете и добавете към плънката. Изсипете в каймата останалата част от млякото, солта и смления черен пипер.
Оформете топки от мляното месо в размер на една ябълка и след това направете гнездо. Поставете готовите гнезда върху намазана тава.
Настържете кашкавала и го смесете със сметаната, яйцата и нарязания копър. Разпределете плънката по гнездата и ги сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути.
За това интересно ястие можете да използвате всеки вид кайма. Това е една рецепта, която не бива да забравяте да съхраните и добавите към вашите любими рецепти!