Копърът е растение, което винаги е подходящо за всяко ястие: ухае чудесно, носи интересна нотка на вкуса и е изключително полезен о за здравето! Без него е невъзможно да си представим летните ястия , особено месо или риба или пък салтка или тараторче. Дори ако копърът не е предвиден в рецептата, той може да се използва за украса на вашите ястия.
Лятото обикновено е златното време: най-разнообразната подправка расте във всяко градинско легло. Но как да спасим част от юни до зимата? Отговорът е прост - направете сос от копър! И как да си го приготвите, ние ще ви научим сега. Отнема само 10 минути.
съставки
копър 2 връзки
Слънчогледово олио 100 ml
лимон 1 брой
Чесън 1 скилидка
Лимонова кора 0,5 ч. Л.
сол на вкус
подготовка
Нарежете копъра на по-малки парчета и го втрийте със сол.
Прекарайте чесъна през пресата. Добавете към копъра Налейте растително масло и разбъркайте всичко до гладка текстура. Сосът е готов! Можете да го съхранявате в хладилника.
Сосът от копър върви добре с месни и рибни ястия, така че не се колебайте да го прибавите към кулинарните си шедьоври . Нека отворим една малка тайна: можете да смесите всички съставки с блендер. Така ще стане още по-бързо и сосът ще придобие уникална нежност. Уверете се, че споделяте тази рецепта с другите!