Знаете ли какво причинява подуване на корема?
Експертите твърдят, че подуването на корема е често срещан проблем за мнозина: не само е неудобно за окото (прави корема ви по-голям, отколкото е), но също така причинява дискомфорт и лошо самочувствие.
За щастие, последните изследвания разкриват как това състояние може да бъде решено само за няколко минути – с един много полезен витамин .
Това е витамин В-комплекс , който е изключително полезен за човешкото тяло, който лесно се набавя от храната в естествената си форма.
Прочетете по-долу в текста и разберете как се използва този витамин за намаляване на подуването.
Витамин В6
Този витамин помага да се освободи тялото от излишната течност, която често се задържа поради прекомерен прием на сол.
Няколко различни проучвания разкриват, че почти 90% от световното население има недостиг на този витамин, което до голяма степен се дължи на съвременния начин на живот и лошите хранителни навици.
Медицински експерти казват, че този витамин засилва имунния отговор на организма за защита срещу бактерии и вируси. Изключително полезен е за сърдечно болни и бременни жени.
Най-добрият източник на витамин В6 е: домашни птици, риба, пълнозърнести храни, спанак и бобови растения.
Какви други витамини помагат?
Витамин В1
Известен още като тиамин, той е изключително важен за разграждането на въглехидратите в организма. Този витамин помага храната, която ядем, да се превръща в енергия.
Освен това подобрява сърдечната и нервната функция, ускорява храносмилането и неутрализира газовете и подуването на корема.
Помага в борбата с глада, което е особено полезно за тези, които са на диета. Най-добрият източник на витамин В1 е: пълнозърнести храни, листни зеленчуци, мая, бобови растения.
Витамин В12
Дефицитът на витамин В12 често се свързва с различни видове възпаление в стомаха.
Дефицитът на този витамин може да наруши баланса на полезните бактерии в червата и да доведе до лошо храносмилане и бавен метаболизъм.
Най-добрият източник на витамин В12: морски дарове, мляко, сирене, яйца, пилешко, телешко, мариновани зеленчуци.