Този гръцки гювеч е перфектната лятна манджичка - изяждаш я и после топиш тавичката с хлебче:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Този гръцки гювеч е перфектната лятна манджичка - изяждаш я и после топиш тавичката с хлебче:
Този гръцки гювеч е перфектната лятна манджичка - изяждаш я и после топиш тавичката с хлебче:
49379
Източник: ezine.bg
Този гръцки гювеч е перфектната лятна манджичка - изяждаш я и после топиш тавичката с хлебче:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Едва ли има по-вкусна и свежа лятна манджичка от този гръцки зеленчуков гювеч . Не само изглежда прекрасно с това ярко съчетание на цветовете, но и е много, много вкусен!

Ето и рецептата за вкусните зеленчуци по гръцки :

Гръцки гювеч със зеленчуци

Продукти:

570 гр.

картофи (около 3 средни)

570 гр. тиквички (2 до 3 тиквички ), тънко нарязани на кръгчета

1 глава червен лук

сол

черен пипер

2 ч.л. риган

1 ч.л. розмарин

1/2 връзка магданоз

4 скилидки чесън

зехтин на вкус

1 голяма консерва домати на кубчета (800 гр.)

гръцки зеленчуков гювеч

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Поставете решетката в средата.

Поставете нарязаните на кръгчета картофи и тиквички в голяма купа. Подправете с морска сол или друга на вкус, черен пипер, риган и розмарин.

Добавете пресен магданоз, чесън и щедро залейте със зехтин.

Разбъркайте, за да сте сигурни, че зеленчуците са се смесили добре с подправките и зехтина.

Вземете голяма кръгла или елипсовидна тава за фурна. Изсипете 1/2 от консервираните нарязани на кубчета домати и ги разстелете, така че да покрият дъното на тавата.

Подредете кръгчетата зеленчуци в тавата, като ги редувате (просто обикаляйте формата на тавата, редувайки картофи, тиквички и лук).

Ако е останал овкусен зехтин в купата, излейте го върху зеленчуците, след което разнесете равномерно отгоре останалите нарязани на кубчета домати.

Покрийте тавичката с фолио. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 45 минути. Извадете тавата за кратко, за да отстраните внимателно фолиото, след това поставете обратно във фурната и печете непокрито за още 30-40 минути или докато зеленчуците омекнат и се запекат, а по-голямата част от течността се изпари. Фурните се различават, затова обърнете внимание и проверете при необходимост.

Извадете от фурната. Сервирайте зеленчуците топли или на стайна температура.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft