Канелени рула: пухкаво тесто, канела и захар! Невероятна вкусотия!
Канелените рула са любими на всеки. Те се приготвят от пухкаво тесто с плънка от канела и захар, откъдето идва и името им.
Канелени рула: пухкаво тесто, канела и захар! Невероятна вкусотия!
Канелените рула са любими на всеки. Те се приготвят от пухкаво тесто с плънка от канела и захар, откъдето идва и името им.
СЪСТАВКИ:
200 грама прясно мляко
11 грама суха мая (или 50 грама жива)
2 яйца
1/3 опаковка маргарин, омекнал
100 грама захар
600-700 грама брашно (тестото може да поеме и повече)
1 чаена лъжичка сол
За плънката:
1/4 опаковка маргарин, омекнал
200 грама кафява захар
20 грама канела
За крема:
50 грама крема сирене
100 грама пудра захар
2-3 супени лъжици омекотено краве масло
Ванилия
ПРИГОТВЯНЕ:
Изсипете маята в топлото мляко (като добавите и малко захар). Нека дрождите набъбнат. В отделна купа разбийте яйцата. Добавете омекналия маргарин към яйцата. Към сместа от яйца и маргарин добавете захарта. Маята изсипете в купата, където ще месите тестото и добавете сместа от яйца, маргарин и захар, разбъркайте добре.
Брашното смесете със солта. Изсипете го към маята и замесете тесто. Оставете го за час.
През това време направете пълнежа за тестото. В микровълнова сложете маргарина да омекне (7-10 секунди). Смесете канелата и кафявата захар. Разточете пухкавото тесто на тънък слой, за предпочитане в правоъгълна форма. Разтопеният маргарин разпределете по тестото с ръка. Поръсете с канелата и кафявата захар. Навийте на руло. Изрежете желаната ширина. Нарежете отделни рула с нож или конец: получават се 29 парчета.
Печете във фурната за 20-30 минути при 175 градуса.
Направете крема: Смесете омекналото масло, сиренето, захарта и ванилията.
Когато рулата са изпечени, ги намажете с крема с помощта на силиконова четка. Украсете по желание.