Току-що добавих грис към лука: толкова е вкусно, че мога да го изям всичко сама

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Току-що добавих грис към лука: толкова е вкусно, че мога да го изям всичко сама
Току-що добавих грис към лука: толкова е вкусно, че мога да го изям всичко сама
3394
Току-що добавих грис към лука: толкова е вкусно, че мога да го изям всичко сама
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съставки:

  • 3 глави лук
  • 1 скилидка чесън
  • 6 супени лъжици грис
  • 2 яйца
  • сол
  • кориандър сух 1 лъжичка
  • черен пипер 1/2 лъжичка
  • червен пипер 1/2 лъжица
  • доматен сок  200 мл
  • олио за пържене

Вземете три глави лук и ги нарежете на ситно.

Прехвърлете нарязания лук в купа и добавете една скилидка чесън през преса.

Добавете шест супени лъжици грис и разбъркайте всичко добре.

Две яйца се разбиват със сол и се добавят към лучената смес.

Разбъркайте добре съдържанието на купата. Покрийте купата със стреч фолио и оставете за 15 минути.

След като изтече времето, добавете подправки в купата: по една чаена лъжичка червен пипер и сушен кориандър, както и малко смлян черен пипер.

Разбъркайте всичко добре, така че съставките да се разпределят равномерно.

Загрейте растителното масло в тиган на среден огън.

С помощта на лъжица оформете кюфтета от получената маса.

Запържете ги на порции от двете страни до златисто кафяво.

Поставете всички кюфтета в тиган и налейте чаша доматен сок.

Покрийте тигана с капак и оставете да къкри на слаб огън за 15 минути.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft