Съставки:
- 3 глави лук
- 1 скилидка чесън
- 6 супени лъжици грис
- 2 яйца
- сол
- кориандър сух 1 лъжичка
- черен пипер 1/2 лъжичка
- червен пипер 1/2 лъжица
- доматен сок 200 мл
- олио за пържене
Вземете три глави лук и ги нарежете на ситно.
Прехвърлете нарязания лук в купа и добавете една скилидка чесън през преса.
Добавете шест супени лъжици грис и разбъркайте всичко добре.
Две яйца се разбиват със сол и се добавят към лучената смес.
Разбъркайте добре съдържанието на купата. Покрийте купата със стреч фолио и оставете за 15 минути.
След като изтече времето, добавете подправки в купата: по една чаена лъжичка червен пипер и сушен кориандър, както и малко смлян черен пипер.
Загрейте растителното масло в тиган на среден огън.
С помощта на лъжица оформете кюфтета от получената маса.
Запържете ги на порции от двете страни до златисто кафяво.
Поставете всички кюфтета в тиган и налейте чаша доматен сок.
Покрийте тигана с капак и оставете да къкри на слаб огън за 15 минути.