Преди държах 2-3 топки сурово тесто за кекс във фризера . Много удобен начин: не е нужно да започнете да готвите пица от нулата. Но след това смених тази заготовки с по -проста. Сега винаги имам 2-3 кофички кисело мляко във вратата на хладилника си. Ние го пием така, слагаме го на баница и, разбира се, правим пица. В крайна сметка пицата за тесто се готви толкова бързо!
Да, аз съм мързелива домакиня и не се срамувам от това. Вярвам, че тази черта на характера помага да се спести време. В крайна сметка не го пилея за сложни рецепти. Например пицата с тесто има същия вкус като класическата пица . И ако откриете разлика, няма да се разстроите много от този факт. В края на краищата тази рецепта прави вкусна пица за 30 минути.
Съставки
Кисело мляко 250 мл
Яйце 1
Сол 0,5 ч.ч
Захар 0,5 ч.ч
Бакпулвер 1 ч.ч
Слънчогледово олио 1 супена лъжица
Пшенично брашно 160 гр
Кетчуп или домате сос 2-3 с. л.
Шунка 100 гр
гъби 2-3 бр.
Моцарела или кашкавал 150 гр
Подготовка
Първо направете тестото. Изсипете кисело мляко със стайна температура в купа. Разбийте яйце към него, добавете захар и сол. Разбийте съставките заедно
Пресейте брашното с бакпулвера в купата с киселото мляко. Разбийте всичко отново. Трябва да имате тесто, което по консистенция наподобява заквасена сметана.
Добавете още брашно, ако е необходимо. Намажете лист за печене 32 х 25 см (или така) с растително масло. Изсипете тестото в тавичка. Разпределете го равномерно.
Със силиконова четка леко намажете повърхността на бъдещата пица с кетчуп или доматен сос. Отгоре с пълнежа: филийки шунка и гъби.(може абсолютно всякакъв по ваш избор)
Печете пица във фурна, предварително загрята до 200 градуса, за 10-15 минути. След това наредете настърганото сирене или кашкавал. Гответе още 10 минути, сиренето трябва да се разтопи
Ето пицата за тесто е готова. Ако искате по-тънък вариант, просто използвайте по -голяма тавичка за печене. Между другото, изберете пълнежа по ваш вкус. Например, добавям и тънко нарязан червен лук и резенчета домат. В този случай ястието се оказва по -сочно и по -ярко на вкус. Как ви харесва идеята? Споделете вашето мнение в коментарите!