Елда - за съжаление не е чест гост в нашата кухня, защото тя е не само много полезна и вкусна, но и изненадващо гъвкава за приготвяне. И тези, които не харесват елдата, но по някакъв начин искат да я добавят към диетата си, силно се препоръчва да приготвяте апетитни кюфтета от нея. След тази рецепта ще се убедите, че здравословното хапване е изключително вкусно.
Кюфтета от елда са не само много лесни за подготовка, но и ниско бюджетни.
Споделяме с вас чудесна рецепта без месо, но с кашкавал! Изглежда, че това е най-добрият начин да въведете елдата в диетата си, а дори и тези, които не толерират тази здравословна зърнена култура сега е момента да променят мнението си за нея.
Кюфтета от елда
СЪСТАВКИТЕ
200 г елда
2 яйца
100 грама твърд кашкавал
1 лук
50 г масло
2 супени лъжици брашно
сол и подправки на вкус
масло за пържене
ПОДГОТОВКА
Първото нещо, което трябва да направите е да сварите елдата
Докато елдата се приготвя, обелете лука и нарежете на малки парченца.
В тиган разтопете маслото и запържете лука, така че да стане мек. Оставете го да се охлади малко.
Настъргайте на едро кашкавала. Комбинирайте елдата, лука и кашкавала в дълбока купа. Добавете сол, подправки на вкус и добавете яйцата. Смесете внимателно всички съставки.
Добавете брашното и добре разбъркайте отново. Оформете малки кюфтета и оваляйте всяко в брашно.
Изпържете в тиган до златисто- кафяв цвят. Ароматното и много полезно ястие от елда е готово!
Харесва ли ви рецептата? Не бъдете егоисти и задължително споделете с приятелите си.