Орехите с право са удостоени със званието суперхрана. Витамини А, В1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, каротин, танини, ситостерин, хинони, линоленова киселина, галотанини, юглон, фосфор, калий, магнезий, калций, сяра, желязо , манган, цинк ядки правят ореха ефективно средство за укрепване на организма и поддържане на здравето.
Ползите от орехите:
Необходимо е да се ядат само 5 ореха дневно за бързо ускоряване на мозъчната функция, подобряване на кожата, косата и ноктите. Това е количеството, което лекарите препоръчват да се яде, за да се намали рискът от сърдечно-съдови заболявания, рак и диабет.
За да се неутрализират и отделят от организма токсичните вещества , се препоръчва да се ядат ядки, залети с топло мляко. А натрошените орехи с мед са ефективно възстановително средство за бронхит, пневмония и дори туберкулоза.
Смесете счукани орехи с извара и стафиди, и можете да получите отлично средство за възстановяване на сърдечния мускул, черния дроб, нервната система и засилване превенцията на атеросклероза . Също така използвайте тази смес, за да избегнете влошаване на зрителната острота при възрастните хора. За да се усвоят напълно ценните вещества в ореха, ядката трябва да бъде добре сдъвкана.
При децата орехите са полезни за профилактика и лечение на анемия, правилното психическо развитие, подобряване на паметта и като противоглистно средство. За количеството на ореховите ядки е най-добре да се консултирате с педиатър, като се вземат предвид индивидуалните особености на детето.
И все пак, за да се избегнат алергични реакции, с използването на орехите трябва да се знае кога да се спре. Хората, страдащи от колит и ентероколит за съжаление трябва да се откажат от този продукт.