Толкова години чаках докато баба ми сподели тайната съставка на божествените милинки, които прави...
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими Съставки
айран - 300 мл
мая - 20 г
вода - 100 мл за маята
яйца - 1 бр.
захар - 1 с.л.
сол - 1 ч.л.
сирене - 150 г
брашно - 600 г
ЗАЛИВКА
масло - 50 г разтопено
олио - 1 с.л.
брашно - 1 с.л.
Начин на приготвяне
Маята се разтваря в хладката вода със захарта и оставяме да шупне за 10 минути. С остналите продукти се замесва средно меко тесто /без сиренето/.
Втасва на топло за 30 минути, покрито с кърпа.
От тестото се късат малки топчета и се нареждат в намаслена тава.
След 10 минути оставена да си почине се прави заливка.
В тиган се загрява олиото и маслото, запържва се брашното и заливаме отгоре. После се поръсва с натрошено сирене.
Фурната, загрята на 180 градуса, печем до хрупкава коричка. Сервираме с чаша мляко и поръсена с пудра захар, ако обичате.
Много е вкусна
Фурната, загрята на 180 градуса, печем до хрупкава коричка. Сервираме с чаша мляко и поръсена с пудра захар, ако обичате.
Много е вкусна
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари