Този терин с кайма ще ви накара да си оближете пръстите
Предлагаме ви рецептата за чуден терин с кайма , който спокойно може да се нарече хит в домашната кулинария. Идеален е за делник, но и за празник, защото с него ще смаете гостите си и ще ги очаровате.
Великолепен и действително елементарен за приготвяне е този терин с кайма
Трябват ни 500 грама кайма, три връзки пресен лук, 250 грама моцарела, 150 грама салам, 30 грама сирене Падано, сто грама спанак, две лъжици брашно, едно яйце, зеленчуци по избор, две щипки сушен копър, млян черен пипер, сол на вкус.
Първо е необходимо да си застелим с хартия за печене една продълговата формичка за кекс.
Лука си го режем на по-едро, а салама и моцарелата ги нарязваме на кръгчета. След това започваме да си редим терина във формата като на дъното поставяме половината от каймата и я разстиламе хубаво навсякъде.
Отгоре върху нея слагаме лука, нарязания спанак, салама и моцарелата. Гледаме да разпределяме продуктите навсякъде, за да не остане празно място без плънка в терина.
След като сме сложили плънката, отгоре мятаме и останалата част от каймата. Разпределяме я хубаво и поръсваме със сушения копър и настърганото твърдо сирене.
Пъхаме да се пече във фурната на 200 градуса и готвим, докато добие апетитен златостокафяв цвят. Щом вече е готово, сервираме още топло на трапезата, заедно с картофено пюре или друга гарнитура по наше си желание и предпочитания. Става невероятна вкусотия, да знаете.