Толкова е вкусно, че ще молите за още едно парченце: панираното мляко е десерт от рая!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Толкова е вкусно, че ще молите за още едно парченце: панираното мляко е десерт от рая!
Толкова е вкусно, че ще молите за още едно парченце: панираното мляко е десерт от рая!
14853
Толкова е вкусно, че ще молите за още едно парченце: панираното мляко е десерт от рая!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рядко има десерти, които да ни изненадат. Днешният е точно такъв.

Едва ли сте чували за панирано мляко . Този десерт произхожда от Испания. Приготвя се от мляко, което е уплътнено с брашно и след това е панирано. Приготвя се лесно, а всеки, който го опита, се влюбва в него до живот.

При поднасяне обикновено се покрива с глазура с добавени ванилия или канела. Но необикновената сладост има много различни интерпретации.

панирано мляко

Панирано мляко

Продукти:

(мерителната чаша в рецептата = 200 мл)

прясно мляко - 500 мл

масло - 150 гр.

пшенично брашно - 1.5 чаена чаша

захар - 150 гр.

яйца - 3 бр.

хлебни трохи - 250 гр.

лимонова кора

канела

растително масло

Приготвяне:

Поставете маслото в малка тенджера и го разтопете. Отделяме белтъците от жълтъците. В разтопеното масло добавете 1 чаша пшенично брашно и започнете да бъркате, без да преставате, около 2 минути. След това добавете захарта и отново разбъркайте добре. В получената смес добавете лимонова кора и канела. Смесете хубаво всичко и изсипете млякото.

Варете сместа на слаб огън, докато се сгъсти, като разбърквате непрекъснато. След това дръпнете от котлона, охладете и добавете жълтъците един по един, като бъркате интензивно след всеки, така че да нямат време да се пресекат. Вземете голяма и плоска чиния, леко я поръсете с галета и разстелете получения крем. Равномерно го разпределете и поставете във фризера за 3 часа.

В една купа изсипете пшенично брашно, в друга - галета, а в трета - белтъците, леко разбити с вилица. Извадете замразения крем и го нарежете на квадратчета. 

Сега идва важната част! Трябва да действате бързо, така че кремът да няма време да се разтопи. Овалвайте всяка хапка в брашно, след това в белтък, а накрая - в галета. Изпържете ги в тиган със сгорещена мазнина до златиста коричка. Отцедете хапките върху хартиена кърпа, за да премахнете излишната мазнина.

Можете да поднесете панираното мляко с пудра захар, карамел или сладко по избор - според вкуса и предпочитанията.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft