Толкова е красива - като от изложба! Грехота е да я изядеш! Е, ометохме я до трошичка, утре пак...
8 Декември 2016
32660
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Дори и да не обичате извара , днешното ни предложение ще ви накара поне да започнете да я харесвате! Тази торта с плодове без печене е истински деликатес, печели сърцето още с първото парче.
Изварата е богат източник на лесно усвоими протеини , калций и витамин D , които трябва да бъдат включени в диетата на децата и възрастните хора, и особено на спазващите режим за отслабване . Ако принадлежите към последната категория, изберете продукт с ниско съдържание на мазнини . Плодовете могат да се както пресни, така и замразени или консервирани.
Съставки:
700 гр. мека фина извара
1 чаша стафиди
1 чаша захар
1 чаша заквасена сметана
40 гр.
желатин
3 чаши прясно мляко
1 чаша орехи
2 кивита
консервирани праскови - 250 гр.
ванилена захар на вкус
Приготвяне:
- Изсипете желатина в 1 чаша мляко и го оставете за 30 минути да набъбне. Останалото мляко загрейте, без да завира. Изсипете вътре сместа с желатин и мляко.
- Стафидите залейте с вряща вода и оставете за 20 минути, след това отцедете водата и ги подсушете. Смелете ядките с помощта на блендер или нарежете на едро.
- Претрийте изварата със захарта през сито, залейте с желатиновата смес и заквасената сметана, добавете стафидите, орехите и ванилова захар.
- Във форма с пръстен направете слоеве: резени мандарина, крем с извара, киви, слой от изварата, ананас на шайби, отново изварен крем, филийки праскови и така нататък. Горния слой украсете с различни плодове.
- Пъхнете тортата в хладилника за 4-5 часа.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари