Те са добри във всякаква форма - сурови, печени, пържени. Този зеленчук може дори може да се приготви само като тост филийки в тиган, оваляни в брашно и яйце, но ако търсите забавен начин да приготвите тиквички, ето ви начин.
Препоръчваме ви да си направите питателни и ароматни тиквички с кайма, домати и сирене. Това ястие може да се сервира като семейна вечеря, както и по време на почивката.
СЪСТАВКИ
- 1 тиквичка
- 300 грама мляно месо
- 3-4 домати
- 1 глава лук
- 2 яйца
- 100 грама заквасена сметана
- 100 г сирене
- 2 супени лъжици доматено пюре
- сол, смлян черен пипер - на вкус
- растително масло
ПОДГОТОВКА
- Запържете говеждо месо в олио на слаб огън, добавете сол и черен пипер.
- Ситно се нарязва лук и го запържвате заедно с месото.
- Добавете доматеното пюре на тиган, разбъркайте, докато плънката е готова. Охладете го.
Почистете тиквичкиje от кожата и семената. Ако сте избрали млади, не е необходимо да се прави това. Тогава рендосайте тиквичките с едро ренде, ако пуснат сок, иззедете ги и ги поставете в намаслена форма.
След това сложете слой от предварително подготвена плънка. Тя трябва да бъде разпределена равномерно по повърхността. След това я покривате с останалите настъргани тиквички и осолявате.
Нарежете доматите на филийки и ги сложете отгоре.
Разбийте яйца със заквасена сметана и осолете на вкус. Изсипете тази смес във формата за торта.
Настържете с малко ренде сирене и поръсете тортата.
Сложете тиквичките в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути.